skip to Main Content
(+420) 234 244 324 adela.kalna@famu.cz

Ing. Aleš Boštička

ales@albo-prague.cz

Vedoucí laboratoří, pedagog

Aleš Boštička přednáší na katedře kamery FAMU laboratorní zpracování kinematografických filmů, studenty seznamuje s funkcí filmové laboratoře a se související problematikou.

Aleš Boštička absolvoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Dlouhou dobu byl ředitelem Filmových laboratoří Barrandov, působil na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku, založil konzultantskou firmu a dnes vede Bonton a.s. Filmové laboratoře. Na katedře kamery přednáší od roku 1995, s FAMU International spolupracuje od roku 2010.

 

Postprodukční filmografie (výběr):

2015 – Polednice (r.Jiří Sádek)
2011 – Muži v naději (r. Jiří Vejdělek)
2010 – Habermanův mlýn (r. Juraj Herz)
2009 – Solomon Kane (r. Michael J. Bassett)
2009 – G. I. Joe (r. Stephen Sommers)
2008 – Anglické jahody (r. Vladimír Drha)
2006 – Iluzionista (r. Neil Burger)
2005 – Oliver Twist (r. Roman Polanski)
2005 – Kletba bratří Grimmů (r. Terry Gillam)
2005 – Letopisy Narnie: Lev, čarodejnice a skříň (r. Andrew Adamson)
2003 – Van  Helsing (r. Stephen Sommer)
2003 – Rytíři ze Šanghaje (r. David Dobkin)
2002 – Hartova válka (r. Gregory Hoblit)
2001 – Deník Anne Frankové (r. Robert Dornhelm)
2000 – Otesánek (r. Jan Švankmajer)
1984 – Amadeus (r. Miloš Forman)

Back To Top